Vår enda uppgift är att göra yrkesfolkets vardag enklare

Flinks är snabbgrossar bara för yrkesfolk

Flinks Järn är ett familjeägt företag som startade i Stockholm redan 1907. Vi finns idag med sex snabbgrossar i Stockholm och Norrköping. Snabbgrossarna är på 2500 kvadratmeter vardera och är till för yrkesfolk. Sortimentet omfattar 20 000 noga utvalda artiklar med över 99 % leveranssäkerhet. Men vi vill inte bara leverera ett brett sortiment av produkter, vi vill även bidra med vårt kunnande. Vi brukar säga att vi inte bara säljer en produkt utan att vi säljer en lösning. Hos oss möts du av kunnig personal, många med bakgrund i olika hantverksyrken, för att ge yrkesfolket en bra och snabb service. Kom in till oss så tar vi tillsammans fram den bästa lösningen för just ditt behov. Vi har öppet alla helgfria vardagar 06.00 - 17.00 året runt.  

Flinks sortiment bestäms av säljarna ”på golvet”

Det är ute i yrkesfolkets vardag som det avgörs vilka produkter som håller måttet och vilka som inte gör det och vi vill att det ska vara så kort väg som möjligt mellan tillverkarna och dig som användare. Därför är det personalen du möter i våra snabbgrossar som även bestämmer vårt sortiment. Inte en inköpschef på ett kontor i Göteborg eller Antwerpen. 

Flinks fokuserar på kostnad inte på pris

"Vad kostar varan?" En vanlig fråga vid valet av leverantör. På Flinks Järn tycker vi att du borde ställa en annan fråga: "Vilka kostnader tänker min leverantör bespara mig?" Vi tror att det är viktigare för dig att titta på din egen timtid istället för att leta efter tillfälliga kampanjpriser. Ditt eget arbete kostar betydligt mer än själva varan du köper. Ju mindre tid du behöver ägna åt att hitta rätt vara och att transportera den, desto mer dyrbar arbetstid spar du. Vi ser det som vårt uppdrag att hjälpa dig sänka dina totalkostnader.

Mängdpris och bonus

Alla våra kunder får samma pris vid köp av lika många varor. Men vi använder oss också av två olika belöningssystem. Mängdpris: Du får ett bättre pris om du köper en viss mängd av en vara. Årsbonus: Genom att använda Flinks som huvudleverantör kan du samla ihop en årsbonus. Redan vid inköp på 21.000 kr har du tjänat ihop 1.050 kr i bonus. Om du blir ny kund under löpande år har du ändå lika stor möjlighet. Vi sänker då bonusgränserna i proportion till återstående månader. På det viset får du redan under startåret den bonus du skulle ha fått om du varit kund under hela året. Bonusen kommer i form av en kreditfaktura som sänds till dig i februari, året efter intjänandeåret. OBS – endast företag kan bli kontokund hos oss.

Den som kan lita på sin leverantör får behålla sina kunder. Det är lika viktigt för oss som för dig! 

Fakta om Flinks 

Antal lagerförda artiklar: 20.000 st
Butiksyta: 2500 kvadratmeter vardera, på sex platser
Omsättning: 330 mkr
Antal anställda: 100 st
VD: Claes Lundqvist
Transportsystem: Fem dagliga turbilar samt budbilar
Organisationsnummer: 556267-9232
Bankgiro: 576-1465

Flinks filosofi

Ladda ner och läs mer om hur vi tänker på Flinks. I vår ABC-bok resonerar vi mer kring begreppen kostnad och pris.

ABC-Boken


Stäng