Viking Arm vs TradeLift

Många av våra kunder har koll på den norska innovationen – lyftverktyget Viking Arm – som är en ergonomisk hjälpreda vid tunga lyft och montering av till exempel dörrar och fönster.

Nu har det kommit ett nytt lyft- och spännverktyg från Stanley, döpt till FatMax TradeLift. Lyftverktygen har till stora delar liknande funktioner. Men det finns några väsentliga skillnader, som både vi och våra kunder direkt ser. Viking Arm har flera tillbehör som gör en smart produkt ännu smartare. Stanley har dock i dagsläget inga tillbehör.
Stanley FatMax TradeLift är tyngre än Viking Arm, vilket gör den lite svårare att bära med sig. FatMax vinner dock i stabilitet. Stanleys produkt är inkapslad medans Viking Arm är mer öppen, något som gör den mer känslig för damm och smuts. En skillnad som uppskattas av många är att Tradelift går att pumpa med foten för att ändra lyfthöjd, vilket underlättar mot Viking Arm som endast kan manövreras med händerna.
Välkommen in i någon av våra snabbgrossar för att se vilket lyftverktyg som passar bäst för dig.

Viking Arm och TradeLift

VIKING ARM
Lyftkraft:150 kg
Lyfthöjd: 6-215 mm
Lyftteknik: Handmanövrering
Mått i mm. (H x B x D): 383 x 130 x 219
Inkapslad: Nej
Vikt: 1,3 kg

Till webshop

 

FATMAX TRADELIFT
Lyftkraft: 150 kg
Lyfthöjd: 7-220 mm
Lyftteknik: Hand- och fotmanövrering Mått i mm. (H x B x D): 450 x 125 x 170
Inkapslad: Ja
Vikt: 2,7 kg

Till webshop

Malin Nordberg Norrby, ventilationstekniker

” Viking Arm är lite smidigare eftersom den tar mindre plats.”
.
– Jag har inte sett någon av lyftarna tidigare. I mitt jobb skulle jag använda dem när jag monterar. För att lyfta upp saker som aggregatdelar och ventilationsrör med mera. Den skulle fungera som en hjälpreda, för att inte anstränga ryggen för mycket. Stanley är enklare att använda för att den går att pumpa med foten. Och den svarar snabbare. Men Viking Arm är lite smidigare eftersom den tar mindre plats.

Pierre Strömberg, snickare

” Om jag skulle välja idag skulle jag välja TradeLift.”

– Jag har två Viking Arm som jag främst använder för att rikta upp platsbyggda garderober och skåp i rätt nivå. Det är en drömprodukt på det sättet. Det är inget snack om att Viking Arm är en bra produkt, men Stanley FatMax har en förbättring i och med fotfunktionen, där det går att lyfta saker genom att trycka på en platta med foten. Om jag skulle välja idag skulle jag välja
TradeLift. Jag kommer köpa en sån. När man lyfter tunga prylar är TradeLift mer stabil än Viking Arm eftersom den har en stabilare platta. Men Viking Arms tillbehör är bra vid trallbygge. Användningsområdet blir väldigt stort med en sån här om man bara är lite finurlig.


Alexander Rakic, driver byggfirma

” Med TradeLift behöver du inte gå ner på knä för att anpassa höjden.” 
.
– Jag har testat Viking Arm och är jättenöjd med den. Den är lätt och smidig att ta med sig. Men skillnaden mellan den och Stanleys lyftarm är framför allt stabiliteten, till Stanleys fördel. När du använder TradeLift behöver du inte gå ner på knä för att anpassa höjden eftersom det går att ställa in höjden genom att pumpa med foten. Och det är en fördel att den är inkapslad för att hålla dammet borta. Jag tror att jag kommer köpa en Stanley idag för att överraska mina anställda.

Stäng