Snickarbordet XTools Kangaroo

AV SNICKARE FÖR SNICKARE

Patrik Hansson och Tobias Francis är uppfinnarna bakom det smarta snickarbordet XTools Kangaroo. Bägge är snickare och tröttnade på utbudet av dåliga och dyra snickarbord. – Den stora vinsten med bordet är att det är lätt att jobba rätt, i en ergonomiskt bra arbetsmiljö. Huvudgrejen med XTools Kangaroo är att kapa skivor som är så breda att de inte får plats i en kap- och gersåg. Så fort sänksågen tas fram ska det här bordet och de här tillbehören användas, säger Patrik Hansson. Bordet som Patrik utvecklat tätt tillsammans med Tobias växte fram ur egna erfarenheter av bristfälliga bockar och bänkar. – Precis som många andra snickare byggde jag egna provisoriska träbockar som höll ett projekt och som sedan slängdes, fortsätter Patrik. Bordets arbetsyta är 120 x 75 centimeter och höjden 90 centimeter. Vikten är 22 kilo. Bordet är smidigt att transportera. Benen skruvas bort och kan förvaras i en ficka under bordet vid transport, därav namnet Kangaroo. XTools Kangaroo är helt och hållet tillverkat i Sverige.

Till webshop

Bommen

Med bomlösningen behöver du inte längre jobba med dammsugarslangen och elsladden hängandes runt nacken, för att den inte ska vara i vägen när du jobbar. Med dammbommen får du upp dammsugarslangen och elsladden över arbetsbänken, alltså uppifrån och ner.


Bänkhakar för styrskena

Bänkhakarna sätts fast i styrskenan, som sedan trycks in i två av bordsskivans hål för att hålla styrskenan i ett stadigt läge.


De gröna antiglidunderläggen

och bänkhakarna håller fast arbetsstycket på arbetsytan – för stadig placering ovanpå rutmönstret. Ger garanterat 90 graders vinkel.


Smidigt att transportera

Benen skruvas enkelt bort med fyra stjärnrattar. Benen kan förvaras i en ficka under bordet vid transport.


Juan Mera, snickare

”Här har jag allt vid bordet och slipper sträcka mig efter saker”

– Det är ett smart bord. När man slipar känns bordet stadigt och det är enkelt att jobba smidigt eftersom slangen följer efter maskinen. Bommen gör så att jag inte behöver bry mig om dammsugarslangen, annars brukar jag ha slangen runt nacken. Att jobba så här är mycket lättare. Här har jag allt vid bordet och slipper sträcka mig efter saker. Jag har tillverkat ett eget bord som jag inte kan ta med mig eftersom det är för tungt. Om jag hade det här skulle jag kunna ta med det ut på bygget.


Marcus Lindfors, snickare

”Det bästa är helt klart bänkhakarna, de stabiliserar när det behöver bli rakt”

– Bordet går att använda till det mesta, men det bästa är helt klart bänkhakarna, de stabiliserar när det verkligen behöver bli rakt. Med dem går det att centrera arbetsstycket, och de passar åt vilket håll som helst eftersom avståndet mellan hålen i bordet är lika stort överallt. Jag tycker att bordet är transporterbart. Det är inte så jäkla tungt – även om det ser tungt ut. Jag skulle framför allt använda bordet till att kapa, men jag gör även lite fönsterrenoveringar med slipning och målning. Det är ett bra arbetsbord som passar min verksamhet.


Mattias Blomgren, fönsterrenoverare

”Bänkhakarna skulle vara bra som stopp när jag slipar och skrapar färg på fönster”

– Jag står oftast med träbord som jag byggt själv. Men med det bordet flyttar sig fönstret alltid eftersom det inte sitter fast ordentligt. Det här bordet skulle jag använda till att lägga upp fönstret och bänkhakarna skulle vara bra som ett stopp när jag håller på och slipar och skrapar av färgen så att jag slipper hålla i det. Precisionen skulle bli bättre, och stabiliteten. Och jag skulle spara tid. Det är också bra att slippa bry sig om dammsugarslangen. Bordet är tillräckligt behändigt för att ta med det ut på bygget. Det finns specialbord för fönster som är rejält mycket dyrare än det här, men på dem lossnar tvingarna ibland.


Stäng