Svåra vinklar och tight med plats? Vikbar tigersåg för maximal flexibilitet

Den stora grejen med Panasonics nya tigersåg är att den är vikbar och konstruerad för att komma åt där andra sågar går bet.

Så vitt vi vet är detta den första vinklingsbara batteri-drivna tigersågen? Vi ser framför oss rörmokare och elektriker som behöver en liten och smidig maskin för att kapa i trånga utrymmen. Men tigersågen kan förstås även användas av andra yrkesgrupper som har tröttnat på klumpiga maskiner.
Sågen är vikbar i fyra lägen. Passande batteri är 14,4 eller 18 volt. Maskinen är anpassad för kortare blad för att du ska kunna jobba optimalt i trånga utrymmen. Tigersågen kan köras med längre blad men tappar då i prestanda. Vi rekommenderar inte maskinen till grövre jobb som till exempel rivning.
Med sågens snabbfäste är det lätt att byta blad utan att använda insexnyckel. Maskinen är IP56-klassad och har ett silikoninkapslat kretskort för att klara dammiga och fuktiga miljöer. Säljs i svart systainer. Levereras utan batterier och laddare.

Tigersåg Panasonic EY47A1XT

Tigersåg Panasonic EY47A1XT
Batteri: 14,4 v eller 18 v (ingår ej)
Längd ihopfällt läge: 345 mm
Längd rakt läge: 455 mm
Led-lampa: Ja
Skyddsklass: IP56
Slaglängd: 14 mm
Vikt med batteri (18 v/ 3,0 Ah): 1,8 kg
Slagtal: 14 v: 0-3000 v/min / 18 v: 0-3200 v/min

 

Till Webshop

Salamon Onate, snickare

” Den skulle komplettera min andra större tigersåg”

– Den känns bra och är jättestark. Jag skulle ha nytta av att ha den här vinklingsbara maskinen när jag jobbar i trånga utrymmen. Den skulle komplettera min andra större tigersåg. Jag tycker också att det är smidigt att kunna justera sågbladen.


Adam Pettersson, anläggare

” Den är jävligt lätt och smidig!”

– Den är jävligt lätt och smidig! Med pistol–greppet känns den stabilare än andra tigersågar i och med att man får tyngden neråt. Det är lättare att ha med sig denna tigersåg än andra större sågar. Och det är bra att den tål vatten för jag jobbar utomhus året runt.


Adam Waksmundzki, montage och fönsterrenovering

” Jag skulle ha nytta av den här i mitt jobb”

– Jag skulle ha nytta av den här i mitt jobb, till exempel vid fönsterbyte. Ibland behöver jag en maskin som är lättare att komma åt med än andra större tigersågar. Denna funkar bra och är liten och smidig. Och den är stark.


Stäng