Marknadens kortaste slagskruvdragare

Panasonics nya slagskruvdragare är med sina 98 millimeter marknadens kortaste. Och som enda slagskruvdragare så finns det två tillbehör till denna som gör en smidig maskin ännu smidigare. En excenterchuck och en vinkelchuck – tillbehör som gör att du kommer åt där andra slagskruvdragare går bet.

Kombinationen kort kropp och två smarta tillbehör i form av lösa tillsatser gör maskinen otroligt smidig att jobba med. Det första tillbehöret är en excenterchuck, som du kommer åt med på ett helt annat sätt än med en traditionell chuck vid kanter där det är trångt. Maskinens borrcentrum är 13 millimeter från kanten och går att ställa in i åtta lägen.
Det andra tillbehöret är en vinkelchuck – anpassad för att kunna skruva i vinkel i trånga utrymmen. Även denna specialchuck kan ställas in i åtta olika lägen.
Tillbehören ger dig som har behov av en knackmaskin möjligheten att jobba effektivt med applikationer där andra maskiner står sig slätt. Maskinens moment kan ställas in på låg, medel och hög växel.
Slagskruvdragaren kan drivas med ett 18-volts batteri, antingen med 3,0 eller 5,0 amperetimmar. Det går också bra att använda 14,4-volts batterier. Samtliga Panasonics slidebatterier passar till maskinen.
Maskinen levereras med två 5,0 Ah batterier.

Panasonic EY1 PD1 slagskruvdragare

Batteri: 18 V, 5,0 Ah Li-Ion
Verktygsfäste invändigt: 1/4”
Varvtal: låg: 0-1000, medel: 0-1600, hög: 0-2700 rpm
Slagtal: låg: 0-2100, medel: 0-3100, hög: 0-4100 ipm
Max vridmoment: 155 Nm
Vikt med batteri: 1,5 kg

Leverans försenad

Christer Ortman, plåtslagare

” Maskinen skulle göra skillnad i de trånga utrymmena”

- Suverän maskin! Den är grym. Den skulle jag absolut kunna tänka mig att köpa. Maskinen skulle göra skillnad i de trånga utrymmena. Sedan är den j-t snabb till allt annat också, och den går att använda i olika vinklar. Jag skulle ha användning för bägge tillbehören. Absolut. Som plåtis jobbar jag en hel del med slagskruvdragare och det är ofta trångt uppe på taket. Så den här maskinen är ju perfekt.


Daniel Palmkvist, snickare

” Jag är förtjust i att det är knack och vinkelchuck”

– Jag är förtjust i att det är knack och vinkelchuck. Men i övrigt känner jag inte någon riktig användning av den eftersom jag har en annan batteriplattform. Men maskinen är jättefin. Ibland är det verkligen användbart med vinkelchuck på en knackmaskin. Jag skulle behöva den i trånga utrymmen, ibland kan det behövas vinkelchuck vid beslagsskruvning i bjälklag. Och det går ju mycket snabbare med en knackmaskin. Snabbare arbete och skönare för handen.


Almos Khakimov, snickare

” Den här maskinen skulle absolut hjälpa mig i mitt jobb”

– Maskinen är jättefin, och den är stark och snabb. Jag tycker om den. Det är första gången jag använder en Panasonic. Jag testade excenterchucken som man kommer åt med nära tak och väggar i trånga utrymmen. Som snickare skulle jag vilja ha den här maskinen eftersom den absolut skulle hjälpa mig i mitt jobb, och det är så lätt att jobba med den.


Stäng