Smidig slipning i trånga utrymmen

Mirkas eldrivna excenterslip LEROS-S 950CV är mycket enkel att jobba med. Den kompakta väggslipen är endast 88 centimeter lång och framtagen för att komma åt med i trånga utrymmen.

Maskinen ger riktigt bra slipresultat genom sitt flexibla sliphuvud och smidiga tvåhandsgrepp. Med förlängningsskaftet, som köps separat, blir maskinen 134 centimeter lång så du kan komma åt att slipa på högre höjder. Koppla maskinen till en dammsugare för att minimera exponeringen för damm. Den stora slipdynan funkar särskilt bra för slipning av spackel på stora ytor. Maskinen funkar bäst med Mirka Abranet – ett slipnät utformat med tusentals hål för effektiv slipning och optimalt dammutsug.

Väggslip Mirka Leros-S 950CV

Effekt: 350 w
Nätspänning: 220-240 v
Hastighet (varv/ min): 4 000-8 000
Oscillering: 5 mm
Storlek platta: 225 mm
Vikt: 3,2 kg
Längd: 88 cm (med förängningsskaft 134 cm)
Vibrationsnivå: 2,5 m/ s2

Till webshop

Camilla Nordqvist, målare

” Den är lättare än andra slipmaskiner”

– Om du står i trånga utrymmen är den här slipmaskinen suverän. Den är superbra ergonomiskt. De greppvänliga handtagen gör maskinen enkel att jobba med och att kunna hålla i olika grepp beroende på vad du gör och hur du vinklar den. Ur ett generellt kvinnligt perspektiv är den smidig för den är lättare än andra slipmaskiner. Det är också bra att den oscillerar och inte släpper något damm. Med förlängningsskaftet kan du nå högt. Men utan skaftet tycker jag att den är tyngre att jobba med. Med rätt slippapper vibrerar den nästan ingenting.


Ove Fröderberg, målare

” Största fördelen är att det inte blir något damm när man jobbar”

– Jag har kört med en annan slipmaskin tidigare. Även den långa Mirka har jag provat. Jag känner direkt att det här är en bra maskin. Den största fördelen är att det inte blir något damm när man jobbar. Och maskinen är perfekt för lite trängre ställen som till exempel badrum, garderober, långsmala hallar och burspråk i takvåningar. Den ger låga vibrationer och är ljudmässigt bra.


Marius Zukauskas, snickare

”Den passar till jobb på små ytor, som badrum och snedtak i villor”

– Den är bra för att den har låg vikt och är väldigt smidig att jobba med. Maskinen går följsamt längst med väggen och passar till jobb på små ytor, som till exempel badrum och snedtak i villor och lägenheter. Och den släpper inte ifrån sig något damm, inte ens i hörn.
Den här maskinen tror jag att jag kommer att köpa till min firma för att den är mycket bättre än den andra maskinen jag har i dag.


Stäng