En såg för alla skivmaterial

Milwaukees vinklade slipmaskin ger många fördelar vid slipning och borrning i utrymmen med ont om plats. Så vitt vi vet är detta den första maskinen i sitt slag som drivs med batteri – inte med tryckluft.

Detta är en mycket effektiv maskin när man vill komma åt och slipa i trånga utrymmen, till exempel vid svetsfogar och i hörn. Men något vi föll för direkt när vi testade maskinen är det höga varvtalet, som ger diamantborren bra fart in i kakel och klinker, vilket gör håltagningen smidigare. Diametern på sliprondellerna som maskinen kan utrustas med är upp till 50 millimeter. Precis som en av våra testpiloter konstaterar i Yrkesfolket testar på nästa sida kan den här maskinen vara ett bra komplement till större maskiner och fingerslipar. Några yrkesfolk som vi tror kan ha extra stor nytta av maskinen är låssmeder, VVS-tekniker, smeder och bilservicetekniker. För att använda diamantborr behövs en adapter som tillbehör.
Maskinen har fyra lägen med varvtal upp till 24 500 varv per minut. Slipmaskinen säljs med två batterier, med en kapacitet på 2,0 rspektive 4,0 amperetimmar. Två spännhylsor ingår: 6 och 8 millimeter.

Milwaukee slipmaskin M12 FDGA

Batteri: 12 V Li-Ion
Batterikapacitet: 2,0 eller 4,0 Ah
Varvtal/min: 0-10000/0-15000/0-20000/0-24500
Spännhylsor: 6 och 8 mm
Diamantborr: Upp till 16 mm
Sliprondell: Upp till 50 mm
Mått (höjd): 119 mm
Vikt med 2,0 Ah batteri: 0,8 kg

Till webshop

Micke Kjellman, servicemontör

"Bra i trånga utrymmen, till exempel i hörn"
– Den här är bra i trånga utrymmen, till exempel i hörn. Den är också smidig för att komma åt svetsfogar. Maskinens lilla slipyta passar också bra till runda stolpar. Och det är smidigt att byta sliptrissan. Jag kan tänka mig att köpa maskinen som ett komplement till den större maskinen och fingerslipen jag har.


Kim Wahlfors, snickare

"Det är lättare att se slipytan med den här lilla rondellen"
– Maskinen är lätt och smidig och har bra balans. Den vobblar inte runt och är riktningsstabil. Jag skulle antagligen använda den till att polera rostfritt och slipa bort färg när jag restaurerar, till exempel gamla järngrindar där det är svårt att komma åt. Det är också lättare att se slipytan med den här lilla rondellen mot vinkelslipar med 125 millimeters rondell.


Conny Gustafsson, snickare

”Snabbare än en vanlig kakelborr”
–Den är riktigt bra. Det går snabbare än att använda vanlig kakelborr och den funkar väldigt bra för att borra i klinkers. Jag tycker också att maskinen är smidig, lätt och greppvänlig. Om jag behöver den till mina jobb? Ja, det är ju alltid roligt med maskiner.


Stäng