Yrkesfolket testar Milwaukee sticksåg M18 FBJS-502X

Kraftfull sticksåg från Milwaukee

Milwaukees batteridrivna sticksåg känner av motståndet i materialet i automatläge och går från mjukstart till full fart innan du hinner säga såga. Sticksågen drivs med ett 18-volts batteri och ger precisa snitt. Maskinen kan ställas in i sex olika såghastigheter. En nyhet är också att det finns dammsugarmunstycke på maskinen, vilket den förra sticksågen saknade. Levereras med 2 x REDLITHIUM-ION 5,0 Ah-batterier, M12–M18™ snabbladdare, dammutsugsadapter, splitterskydd, dammskydd, sågblad och insexnyckel.

Finns även utan batterier och laddare.

Patrik Isacson, snickare

”Bra att maskinen känner av motståndet i materialet.”

– Batteri är så klart en fördel mot nätdrivet. Det är lättare att hålla på med en batterimaskin. Men kanten på dammsugarmunstycket slog i skivan, det var inte så bra. Men det funkade bättre när jag rättade till munstycket såg jag nu. Bra att maskinen känner av motståndet i materialet. Det spar batteri och känns smidigt.


Björn Engström, snickare

”Startknappen sitter lite udda till.”

– Den känns bra, har bra kontroll och ger fina snitt. Det gäller speciellt när jag sågar underifrån, då är den riktigt skön. Att den har mjukstart spelar ingen roll för mig, det är inget jag tycker gör någon skillnad. Startknappen sitter lite udda till, den borde sitta på ett mer lättillgängligt ställe.


Hasse Eriksson, snickare

”Jag gillar att det går att ställa in hastigheten på den.”

– Med den här maskinen får jag en följsam känsla. Den är smidig att köra, och jag gillar att det går att ställa in hastigheten på den och det är inte bara ett autoläge. Nackdelen är att den är lite baktung med det stora batteriet. Det är inget jag känner nu i det här materialet, men jag kan tänka mig att den kan vara lite svår att komma åt med om jag ska såga något som sitter på plats. För viktens skull kör jag hellre maskinen med ett mindre batteri med två amperetimmar (ah) än ett tyngre med fem ah.


Sticksåg Milwaukee M18 FBJS-502X

Effektiv sticksåg 18 V Li-Ion med kolborstfri motor. Avancerat digitalt överbelastningsskydd för verktyg och batteri. Dubbelsidig strömbrytare tillåter användaren att slå på och av verktyget oavsett position. Sex hastighetsinställningar med automatiskt styrt startläge. Fixtec sågbladsfäste för snabbt och enkelt bladbyte. Sågfoten är justerbar 0-45° utan verktyg för geringssågning. Femstegs pendelverk ger ökad sågprestanda. Utblås håller såglinjen fri från damm under användning. Avtagbar mjuk sko för att undvika märken och repor vid sågning i mjuka material. Flexibelt batterisystem, passar samtliga Milwaukee M18-batterier. På/av fläkt och dammutsugsadapter. LED-belysning.

Standardutrustning: 2 st 5,0 Ah Li-Ion batterier, laddare, 1 st sågblad, dammutsugsadapter, dammskydd, mjuk sko och staplingsbar förvaringsväska HD-box. 

Batterispänning: 18 V Li-Ion
Batterikapacitet:
5,0 Ah
Pendelrörelse:
5-steg
Slagtal:
800-3500 min
Slaglängd:
25 mm
Snittdjup trä:
100 mm
Snittdjup stål:
10 mm
Vikt med batteri:
2,8 kg


Stäng