Milwaukee batteridrivna vinkelslipar

Vad tycker yrkesfolket om våra två sprillans nya batteridrivna vinkelslipar från Milwaukee? Fyra hantverkare kapade stål så gnistorna slog som kvastar utanför Flinks snabbgross i Globen.

Jesper Thomsgård, snickare

”Den har en brutal kraft, bra balans och är fruktansvärt smidig”

– Oj, med den här stora batteridrivna maskinen kan man ju riva hela slakthusområdet. Kraften känns och den har bra balans. Den är fruktansvärt smidig och har en brutal kraft. Det har hänt enormt mycket med batterierna de senaste fem åren. Den mindre maskinen är jävligt smooth. Den skulle jag använda mer dagligdags än den större maskinen, till exempel för att fräsa ur kakelfogar och kapa stålrör som ligger tätt emot vägg med mera.


Pauli Vaskelainen, snickare (allt i allo)

”Bra att det går att ändra rotationsriktning på den lilla maskinen för att undvika ståldamm”

– Den orkar ju fortfarande när man trycker på. Så här stora maskiner är oftast tunga, men den här har lagom vikt. Denna skulle jag ha till allt inom smide, att kapa smidesstolpar och slipa med. Maskinen har bra form och vinkeln känns naturlig med bra ergonomi. Den lilla maskinen är mycket smidig och lättarbetad. Jag gillar Milwaukees grejer, de är robusta och bra. Det är också bra att det går att ändra rotationsriktning på den lilla maskinen för att undvika ståldamm.


Tony Lannemar, VVS-tekniker

”Jag kanske skulle ha användning av den här maskinen när tigersågen inte klarar jobbet”

– Den stora maskinen är stor och bra, men det är sällan jag har behov av att köra en så här stor vinkelslip. Men kanske skulle jag ha användning av den här maskinen när tigersågen inte klarar jobbet, till exempel för att kapa stora gjutjärnsrör. Den mindre maskinen kan vara bra till att grada av rör med.


Jarek Wrobleski, snickare

”Det är viktigt att maskinen är lätt och bra att det finns dammutsug”

– Den här stora maskinen är stark och smidig, lätt att hålla i handen och ger bra grepp med gummit. Och jag gillar knappen undertill, som gör den enkel att starta och stänga av. Det är viktigt att maskinen är lätt och bra att det finns dammutsug till den. Med Fixtec slipper man ha verktyg för att byta skiva. Det är också bra att det finns dammutsug till den lilla vinkelslipen, det är speciellt viktigt när vi jobbar hos privatpersoner, så vi kan hålla rent.


MILWAUKEE M18 FLAG230XPDB-121C

Vår första 230 millimeters vinkelslip med endast ett 18 volts batteri finns nu i våra snabbgrossar. Maskinens batteri är på 18 volt och har 12 Ah vilket ger upp till 68 kapningar per laddning i 42 millimeter rostfritt stålrör. Det ger en fingervisning om dess stora kraft och uthållighet. Vinkelslipen är lättare än motsvarande nätdrivna maskin tack vara de nya kolborstfria Fuelmotorerna och det nya elektroniksystemet. Maskinen säljs komplett med batteri och laddare. Vinkelslipen har ett brett arbetsområde, från yrkesgrupper som service- och VVS-tekniker till takläggare och trädgårdsanläggare. Kan anslutas till dammsugare med den nya dammskärmen (ingår ej).

Batteri 18 V/12 Ah/ Li-Ion
Skivdiameter 230 mm
Spindelgänga M14
Varvtal 6600 v/min
Kapdjup 56 mm
Längd inkl. batteri 580 mm
Vikt med batteri 5,3 kg

Till webshop


MILWAUKEE M12 FCOT-422X

Milwaukees nya minsting levereras med laddare och två 12 volts batterier, ett med 4 Ah och ett med 2 Ah. En kolborstfri universalkap med en max hastighet på 20 000 varv/min. Maskinen är anpassad för arbete i trånga utrymmen för kapning av stål, rostfritt stål, järnfria material, gips, fibercement, plast och keramik med mera. Ventilationstekniker och VVS-tekniker är två yrkesgrupper som har stor användning av maskinen, men mycket talar för att den – för sin smidighets skull – även kommer bli populär bland snickare och plattsättare med flera. Med maskinen följer det även med tre klingor i diamant, metall och karbid samt ett sågbord med djupjustering. Kan anslutas till dammsugare.

Batteri 12 V/2/4 Ah/ Li-Ion
Skivdiameter 76 mm
Håldiameter 10 mm
Varvtal 20 000 v/min
Kapdjup 16,3 mm
Längd inkl. batteri 230 mm
Vikt med batteri 1,1 kg

Till webshop


Stäng