En diamantskiva för alla metaller

1000 kapningar med en skiva

Diamantklinga i massivt stål med upp till 30 gånger bättre hållbarhet än traditionella (vävburna) kapskivor. Klingan klarar minst 1000 kapningar av stål, rostfritt stål, gjutjärn, plåt, aluminium, armeringsjärn med mera. En stor fördel är att klingan klarar samma djup i kapningen under hela sin livslängd, till skillnad från en vanlig vävburen kapskiva som slits ned med lägre kapdjup som följd.

Den diamantförsedda klingan ger hög precision, rena snitt och mycket låg dammhalt, vilket främst beror på att metallspånen endast kommer från materialet som bearbetas, inte från skivan. Lägre dammhalt ger också mindre slitage på vinkelslipen. När vi testat skivan har vi dock upptäckt att klingan har en tendens att klägga ihop när man kör mycket aluminium.

Vi lagerför diamantklingan i storlekarna 125 x 1,3 mm och 230 x 2,1. Båda har en håldiameter på 22,23 mm.

Till webshop

Anders Svensson, fastighetsskötare

"Det är en stor fördel att den tar alla typer av metall”

– När jag kapar metall använder jag en standardskiva eller en tigersåg. Den här skivan skär bra. Det är en stor fördel att den tar alla typer av metall. Att slippa byta skiva ofta spar förstås tid. Och tid är pengar. Att skivan är tunn gillar jag också.


Lukas Cichocki, konstruktör

”Det bildas inte lika mycket gnistor som med en vanlig skiva”

– Jag är verkligen imponerad av den här skivan. Den rör sig mycket snabbt och det bildas inte lika mycket gnistor som med en vanlig skiva. Jag kommer berätta för mina kolleger om den. Men det viktigaste för mig är att den är så säker eftersom den är så massiv och nästan omöjlig att bryta av.


Jerry Fransson, smed

”Det är väldigt bra att ha en kapskiva som alltid kapar i fullt djup”

– Det är väldigt bra att ha en kapskiva som alltid kapar i fullt djup. Lång livslängd ger god ekonomi. Och det är bra att ha en skiva som kan kapa så många som 1000 gånger och som klarar allt stål.


Pontus Rylin, smed

”Det är bra att den klarar så många kapningar”

– Lenox tigersågsblad, som jag brukar köra med, känner jag till. Men inte Lenox kapskiva. Den här funkar jättebra och det är ju bra att den klarar så många kapningar, så man slipper byta skiva så ofta. Det tål att tänka på om jag kommer att köpa denna skiva.


Stäng