Spar tid och ger exakta grader

Det ser inte mycket ut för världen. Men skenet bedrar. Vårt nya digitala minivattenpass har några smarta funktioner som kan komplettera ditt traditionella vattenpass.

Vad sägs om att kunna placera vattenpasset med magneten baktill på till exempel en kap- och gersåg för att få järnkoll på exakta grader? Eller att kunna läsa av direkt i din mobiltelefon att prylarna som du ska montera är i våg? Det digitala minivattenpasset kommer till sin rätt i trånga utrymmen – placera vattenpasset på objektet och läs av på avstånd via blåtand om objektet är i våg.
Med magneten kan du också sätta fast vattenpasset på till exempel ett metallrör för att få det i våg. Passets bakgrundsbelysning förstärker synligheten i mörka miljöer.
När ett objekt är i våg ger vattenpasset ifrån sig ett ljud.
En smart funktion är också att det går att tagga bilder via vattenpassets fotofunktion och koppla mätningar till specifika platser. Information som kan spridas till de inblandade i olika projekt.

Hultafors digitalt minivattenpass DPL

Blåtand: Ja, kopplas till Hultafors Measures App
Bakgrundsbelysning: Ja
Magnet: Ja
Längd: 80 mm
Drivs med AA-batteri som ingår.
Bältesväska medföljer.

Till webshop

Loke Stenberg, servicetekniker

” Bra för att sätta dit kabel- vajer i estetiskt känsliga utrymmen”

– Det här är smidigt. Perfekt för folk som installerar skåp och garderobsväggar. För egen del skulle jag bland annat använda passet för att sätta dit kabelvajer i estetiskt känsliga utrymmen för att garantera att allt absolut är i våg. När jag monterar skåp utomhus i soprum kan det vara trångt och svårt att komma åt för att få det i våg. Då skulle jag kunna placera vattenpasset på skåpet och använda blåtanden och mobilen för att se om skåpet sitter i våg.


Mikael Hildén, snickare

” Jag blir nyfiken att testa detta i mitt jobb”

– Jag blir nyfiken att testa detta i mitt jobb och jag jobbar mycket med köksmontering.
Om jag använde detta tror jag att jag skulle upptäcka fler och fler användningsområden ju mer jag använde det. Smidigt att ha det i fickan. Jag tror att det här digitala vattenpasset i framtiden kommer vara något som jag använder i mitt jobb. Det skulle funka direkt på en kap- och gersåg, men även för att kunna se i mobiltelefonen för att vara säker på exakt gradantal och om allt ligger i våg.


Rikard Stenlund, plåtslagare

”Jäkligt smidigt!”

– Jäkligt smidigt! Det här är bra när man håller på och tillverkar saker i verkstan. Jag tror även att det skulle vara smidigt för att kolla att det är rätt fall på takvinklar och att takbryggorna är i 90 grader. Det skulle spara tid. Absolut. Eftersom det är så litet kan jag ha med det i fickan och minimera energitapp, eftersom jag slipper klättra upp och ner till bilen för att hämta mitt vanliga vattenpass. Ju mindre vattenpasset är desto mer tid vinner man.


Stäng