Hammartestet

Det sägs att hammaren är, eller kanske var snickarens bästa vän. Hursomhelst så lät vi fyra kunder testa några för att välja ut sin favorit. Bland alla våra hammare valde vi ut fyra av de mest sålda för att få höra våra kunders omdömen. Som med så många andra verktyg är det väldigt personligt vilken favorit man har, mycket beroende på vad man arbetar med.

Visste du att...
Snickarhammare delas vanligtvis in i olika viktklasser. De vanligaste är 16 eller 20 oz som är vikten på hammarens huvud. Oz står för “ounce” och varje oz motsvarar 28,346 gram. Ounce kommer ursprungligen från latinets uncia och i Sverige benämndes tidigare viktmåttet som “uns”. Så nu
vet du vad talesättet “Inte ett uns” kommer från.


Sebastian Alenius, elektriker

” Hultafors ger bäst respons”

– Jag använder hammare vartannat år. Det kändes som att jag inte fick någon respons i Estwing när jag slog i spiken. Jag tycker den är sämst av de fyra hammare som vi testar här idag. Men den är snygg.
Det är bra respons i Vaughan och jag tycker att de tre hammarna Vaughan, Bondtools och Hultafors känns ganska lika. Men jag tycker bäst om Hultafors. Det känns som den gav bäst respons när jag spikade.
Min favorit: Hultafors.


Lars-Erik Gerdin, snickare

” Jag väljer Vaughan”

Jag har alltid gillat Estwing. Den skiljer sig mot de andra eftersom den är helsmidd. Den är också vibrationsdämpande och den delar på sig i två tentakler som tar bort vibrationer. Men jag väljer Vaughan, för det är den hammare jag använt mest. Om du spikar extremt mycket känner du skillnaden mot andra hammare. Hultafors ligger i bilen nu, för den är billigare än flera andra hammare.
Min favorit: Vaughan.


Peter Heen, arbetsledare

” Estwing känns mer gedigen”

– Det är inte ofta jag använder hammare idag.
Estwing känns mer gedigen och har högre precision än de andra hammarna och den har mycket kraft. Det är känslan jag har. Vaughan sätter jag som nummer två av de här hammarna och Bondtools kommer på tredje plats. För mig hamnar Hultafors sist bland de fyra hammarna.
Min favorit: Estwing.


Lucas Grahl, snickare

” Jag gillar hammare som är rakare”

– I vissa projekt använder jag hammare hela tiden medan jag inte alls använder det till andra jobb.
Jag tycker att Estwing är snyggast av de fyra hammarna. Vaughan är lite klumpig, tycker jag.
Bondtools gillar jag för handtaget svänger ut och ger bra grepp. Det gäller även handtaget på Hultafors. Det är skönt när handtaget går ut lite, därför gillar jag även den här. Den känns bra och jag gillar hammare som är lite rakare.
Min favorit: Hultafors.


Stäng