Festools nya långhalsslip. Belysning, vakuumsug och excenterrörelse

Festools sprillans nya långhalsslip har några spännande nyheter som underlättar slipning på tak och väggar, som till exempel led-belysning i 360 grader, excenterrörelse och vakuumsug.

Maskinens led-belysning är i 360 grader och fungerar som släpljus så du direkt kan upptäcka ojämnheter medan du slipar. Och du slipper använda annan belysning för att se hur sliparbetet fortlöper.
Den excentriska sliprörelsen ger en suverän ytkvalitet och mer effektiv slipning än tidigare maskin som hade roterande sliprörelser.
Långhalsslipens reglerbara sugeffekt avlastar axlar, rygg och armar, vilket ger god ergonomi eftersom du inte behöver använda lika mycket muskelkraft. Det gäller främst vid slipning i tak, alltså över huvudhöjd. Maskinen håller alltså med vakuumfunktionen till stor del upp sin egen vikt mot väggar och i tak.
Långhalsslipen går att anpassa i tre längder utifrån takhöjd och typ av arbetsutrymme. Upp till två förlängare kan användas, varav en medföljer. Kopplas till dammsugare för nästintill dammfri arbetsmiljö.
Om du laddar ned Festools Work-app till mobiltelefonen kan du bland annat styra maskinens funktioner och sätta på och stänga av den via bluetooth.

LÅNGHALSSLIP FESTOOL PLANEX LHS 2 225 EQI-Plus

Effekt: 400 W (nätdriven)
Varvtal: 5 000 - 8 500 v/min
Sliprörelse: 4 mm
Slipplatta Ø: 220 mm
Slippapper Ø: 225 mm
Längd: 1,2/1,65 m (2,1 m med extra förlängningsrör)
Anslutning dammutsugs-Ø: 36/27 mm
Vikt utan förlängare: 4 kg

Till Webshop

Kalle Tingström, målare

” Jag gillar framför allt belysningen”

– Tack vare det rörliga huvudet ligger slipplattan direkt mot underlaget. Denna maskin är klart bättre än tidigare modeller jag jobbat med och den har blivit lättare. Jag gillar framför allt belysningen. Då ser jag på en gång hur jobbet blir och jag behöver inte flytta lampor fram och tillbaks. Med vakuumet är det lättare att dra maskinen. Annars måste man lyfta den med muskelstyrka.


Kenneth Karlsson, målare

” Jag får rätt känsla med den här maskinen”

– Jag får rätt känsla med den här maskinen. Den är enkel att ställa in. Och ljuset ger mer koll på detaljer. Där har de tidigare girafferna sviktat. Det är också bra att kunna korta den för att komma åt där det är trångt. Det rörliga huvudet är bra för smidigare arbete. Jag gillar att man kan styra styrkan på vakuumet. Den suger också bra över kanterna. Jag kan tänka mig att köpa den.


Calle Glamsare, snickare

” Vakuumfunktionen är bra för att skydda axlarna”

– Den är betydligt lättare än de långhalsslipar jag kört tidigare. Att kunna förlänga och korta den och anpassa den till takhöjden är bra. Med belysningen ser man ojämna ytor från start och under arbetets gång. Det ger möjlighet att rätta till problem snabbare, vilket förstås spar tid. Vakuumfunktionen är bra för att skydda axlarna och få bort tyngden, speciellt vid takarbete.


Stäng