Uppdaterade sänksågar - Dubbla hastigheten och KickbackStop

Några egenskaper som är förknippade med Festools maskiner är riktigt bra precision, hög kapacitet och lång livslängd. När Festool nu lanserar två nya sänksågar, en batteri- och en nätdriven maskin, kan vi presentera flera riktigt goda nyheter: nya klingor som i princip dubblar hastigheten i virket och en kickbackfunktion i batterimaskinen som ökar säkerheten rejält.

SÄNKSÅG FESTOOL TSC 55 KEB 18 V
När maskinen startar och klingan tränger in i virket går det undan. Du som tycker att Festools tidigare modell av sänksågen är snabb skulle antagligen bli rejält överraskad. När vi nyligen testade denna nya sänksåg blev vi oerhört imponerade av hastigheten och stabiliteten. Jämfört med den gamla modellen är denna maskin närapå dubbelt så snabb. Den enskilt största förklaringen är den nyutvecklade tunnare klingan, som har bantats från 2,2 millimeter till 1,8 millimeter och dessutom fått ytterligare en specialslipad tand med takform som styr och rensar sågspåret och ger extremt bra sågegenskaper. Sågen har även mjukstart och elektronisk broms som stannar klingan på cirka två sekunder.
Sänksågen kan köras med antingen ett eller två stycken 18-volts batterier, med 5,2 alternativt 6,2 Amperetimmar. Vi rekommenderar att inte köra maskinen med ett batteri som har 4,0 Amperetimmar på grund av att batteritiden då kortas rejält.
En stark nyhet är också att batterisänksågen har kickbackstopp, som minskar risken för skador. Läs mer om detta på nästa uppslag.

Sänksåg Festool TSC 55 KEB

Batteri: 18/36 V Li-Ion
Varvtal/ min (2 st 18 V): 2 650 - 5 200
Varvtal/ min (1 st 18 V): 2 650 - 3 800
Sågklingans mått: 160 x 20 x 1,8 mm
Vinkelområde: -1 - 47°
Sågdjup: 0-55 mm
Sågdjup vid 45°: 0 - 43 mm
Anslutning dammsugare: 27/ 36 mm
Vikt med ett 5,2 Ah-batteri: 4,65 kg
Vikt med två 5,2 Ah-batterier: 5,3 kg

Till webshop

David Bargalle, fastighetstekniker

” Den är grym. Det är en Ferrari!”

– Skämtar du?! Om man jämför med den gamla är det här en helt annan maskin. Det är en Ferrari! Den går som smör och är mycket skönare än den förra sågen. Jag skulle absolut betala mer för att köpa den här batterimaskinen.


Joni Rajala, snickare

” Det är säkrare med kickback”

– Den nya sågen går mycket snabbare än den gamla. Och det är mycket lättare att såga med den nya. Det är säkrare med kickback, det kan ju vara bra att behålla fingrarna. Jag skulle förstås välja batterimaskinen eftersom det är mycket smidigare att slippa sladden. Nästan alla mina maskiner är batteridrivna.


Teddi Rusin, snickare

” Den nya har mycket högre fart i virket”

– Den här sänksågen känns lika stark som en nätdriven maskin. Det är stor skillnad, den gamla maskinen är segare. Den nya har mycket högre fart i virket och den kör konstant. Jag gillar kickbackfunktionen – det är en smart grej.


Stäng