FESTOOL KAPEX KS 60

Tycker du som många av våra kunder att ”precision” är en av de viktigaste egenskaperna som en riktigt bra kap-/gersåg ska ha? Vi vill gärna lägga till smidig och kompakt – något som gör en bra såg ännu bättre. Kapex KS 60 är fullmatad med snillrika funktioner och byggd för att bäras.

Vår nya kap-/gersåg från Festool kan det mesta som storebrorsan KS 120 kan. En stor skillnad är dock att KS 60 med sina dryga 17 kilo väger cirka fem kilo mindre än den större kapen. Det vill säga ännu bättre mobilitet i en såg som utvecklats för smidig trä-bearbetning av till exempel lister och socklar. Den maximala såghöjden är 60 millimeter och 305 millimeters längd. Sågen kan lutas 47 grader till vänster och 46 grader till höger samt geras i 60 graders vinkel åt bägge håll. Sågen har bland mycket annat ett dammutsug som gör så att du knappt märker att damm existerar.

FESTOOL KAPEX KS 60

Effekt   1200 W
Sågklinga Ø   216x30 mm
Sågdjup 90°/90°   305x60 mm
Sågdjup 45°/90°   215x60 mm
Lutningsvinkel   47° vänster/46° höger
Geringsvinkel   60/60°
Mått (BxDxH)   661x475x430 mm
Ansl. dammutsug   27/36 Ø mm
Vikt 17,8 kg

Stativet UG-KAPEX är bordsben och transportkärra i ett (köps separat här).

Till webshop

FÖRLÄNG BORDSYTAN

Bordsytan går att förlänga med 11 cm på vardera sida av maskinen, alltså sammanlagt 22 cm. Med extra fötter blir KS 60 lika hög som en systainer, som då alltså också kan användas som arbetsyta.


SKUGGAD LINJE

LED-ljuset gör att sågklingans skugga visar en exakt snittlinje på arbetsobjektet.


SKYDDA LED-LAMPAN

LED-lampan skyddas från damm med ett löstagbart skydd som är enkelt att ta loss för rengöring.


SMYGVINKEL

Smygvinkeln används för att föra över verkliga vinklar från inner- eller ytterhörn direkt till sågen.


David Segerström, snickare

– Tidigare har jag kört den större maskinen, Kapex KS 120, men den är mer otymplig än denna när det gäller småjobb. Den här mindre sågen skulle vara bra när jag till exempel sågar socklar och lister i lägenheter ett par trappor upp, eftersom den är så kompakt och fem kilo lättare att bära än den större sågen. KS 60 ger stor kvalitetskänsla, ja, det är som att såga i smör.


Stefan Nordin, bygg- och fastighetsskötsel

– KS 120 har jag sedan flera år, så jag har inget behov av denna egentligen. Men den här skulle jag köpa om jag inte hade den större maskinen. Det är flera saker jag gillar med denna, till exempel möjligheten att förlänga bordsbredden och att ställa in sågdjupet. Jag gillar också att maskinen har LED-lampa som är skyddad från damm. KS 120:s laserlinje är bra, men när den smetar igen av damm så ser man inte såglinjen.


Niklas Isakzon, snickare

– Jag har en kap-/gersåg av ett annat märke, en större maskin som funkar bra utomhus eller när det är mycket utrymme inomhus. Men jag skulle vilja ha en såg som kan gera åt bägge håll, som denna kan. Maskinens dammutsug är också en viktig funktion. Smygvinkeln skulle jag säkert också ha nytta av eftersom jag för det mesta jobbar i gamla kåkar där få hörn är i 90 graders vinkel. Men jag skulle vilja att gradantalet visas på smygvinkeln.


Stäng