Festool minibordssåg - Bordssåg i systainer

Festools bordssåg CSC SYS 50 är en av de mest imponerande maskinnyheter som vi sett på flera år. Med all rätt duggar superlativerna tätt. Det vi och de kunder som testat den gillar med maskinen är helheten – från hur enkel den är att transportera till stabiliteten och de exakta sågsnitten. Festools bordssåg är dessutom extremt tystgående. En stor fördel är att den tar minimalt med plats och får plats i en systainer när den förvaras i verkstan, på bygget eller i bilen. Själva sågbordet är trots sin storlek väldigt stabilt.

Digitala inställningar

Maskinen drivs med två stycken batterier och ställs in digitalt med vinklar på en skala som klarar en tiondels millimeter. Bordssågen kompenserar det djup man tappar i geringsvinkel eftersom den automatiskt ställer in det faktiska sågdjupet. Den levereras med en fintandad 168 millimeters klinga som standard. Dimensionen är anpassad för att optimera sågdjupet. Det är samma klinga som även används till Festools nya sänksåg TS 60.
Såghöjden kan justeras digitalt upp till 50 millimeter. Om man till exempel ställer in 14 graders geringsvinkel så behåller den 28 millimeter i sågdjup. Genom att trycka på en knapp går det att få bredare klyvbredd på upp till 280 millimeter och upp till 450 millimeter i kapbredd. Med dubbla 18 Volts batterier med 5 Ampere kan du kapa upp 100 meter på en laddning.

Suverän för kapning av stavparkett

Sågens användningsområden är många. För golvläggare är den suverän att kapa stavparkett med. För snickare och köksmontörer är den smidig för till exempel kapning av passbitar, socklar och dörrfoder. Säljs utan batterier.

 

Från transportvagn till arbetsbord på nolltid

Tillsammans med transportvagnen UG-CSC-SYS är Festools nya bordssåg en perfekt kombination av transportlösning, arbetsbord och bordssåg. Med några enkla moment som tar några sekunder viks benen ut och det blir ett arbetsbord.
En smidig lösning som är efterlängtad av många hantverkare. Tänk dig att lyfta av en systainer ur transportbilen, placera den på en pirra, för att sedan rulla in den på byggarbetsplatsen. Väl inne på bygget lyfter du bara av systainern med sågen i och fäller ut stödbenen på bordet. Då får du ett arbetsbord på
58 x 58 centimeter, ett praktiskt alternativ till bockar. Ojämnheter i golvet utjämnas med en vridbar fot på ett av benen. På bordets hålplatta kan arbetsobjekten spännas fast säkert. Arbetshöjden är 90 centimeter med utfällda ben. Med benen infällda är bordssågen CSC SYS 50 också lätt att använda nere vid golvet, till exempel för golvläggning.

Bordssåg Festool CSC SYS 50

Batteri: 2 x 18 V
Varvtal / min: 4 500 – 6 000
Sågklinga Ø: 168 mm
Håldiameter sågklinga: 20 mm
Lutningsvinkel: -10 - +47 °
Såghöjd 0° / 45°: 0 – 48 / 34 mm
Geringsvinkel: 0-70
Bredd parallelsnitt: 280 mm
Bordshöjd: 280 mm
Mått (l x b x h): 512 x 396 x 296 mm
Anslutning dammutsug: 27/36 mm
Vikt utan batterier: 15 kg

Till webshop

Mikael Wadenholt, snickare

” Den är lätt att ta med”

– Den är otroligt smidig och liten. Och den är lätt att ta med. Det saknar jag ofta på jobbet idag. Med den här sågen är det bara att köra och den ger jättefina sågsnitt. Klyvsågen jag har nu väger tre gånger så mycket och är tre gånger så stor. Jag skulle helt klart kunna tänka mig att köpa den här. Idag drar jag mig mycket för att ta med klyvsågen, för den tar så mycket plats i bilen. Och den är tung att ta med sig in till kunden. Vi jobbar mycket hos privatpersoner, så det är ofta små ytor att jobba på.


Freddie Torres, driver en fasadfirma

” Den klarar samma arbete som en stor bordssåg”

– Den här maskinen skulle jag använda till att bygga trälådor på balkonger, som vi sedan monterar papp och plåt på. Maskinen är väldigt uppdaterad. En mycket bra maskin. Hela kitet är mycket bra med ett bord som kan ställas in i olika höjder. Jag skulle tänka mig att köpa den. Självklart. Man kan ta med sig den överallt och den klarar samma arbete som en stor bordssåg. De många tillbehören gör att man kan jobba med många olika saker. Att kunna dra sågen på en kärra är smidigt.


Kjell Bokefelt, snickare

”Vilken drömmaskin för finsnickare”

– Vilken drömmaskin för finsnickare. Precisionen och tydligheten! Man behöver knappt göra någonting själv. Den är precis som Kemppis svetsar som man också ställer in och sen kör man bara. Den digitala inställningen, där du ställer in vinkel och djup med precision ner till tiondelar är suverän. Den här sågen är stabil och jag är mest imponerad över precisionen och att den är så tystgående.


Stäng