En såg för alla skivmaterial

DeWalt har tagit fram en kompakt cirkelsåg som är till för de flesta typer av skivmaterial – både träbaserade och fiberskivor.

Maskinen är längre än andra cirkelsågar och är utrustad med ett extra handtag för dubbelt grepp. Tillsammans ger det en maskin som lekande lätt sågar sig igenom skivmaterial, som till exempel gips, OSB och MDF. Maskinen är vid leverans utrustad med en 115 millimeters träklinga som används till gipsskivor och trämaterial. Det går även att använda en klinga som har tänder av diamant och klarar fibercement och laminat. På en laddning av ett 18-volts batteri som har fem ampere går det att såga 94 meter gips tills batteriet laddat ur. Maskinen som i grunden är en 18-voltsmaskin går också att köra med DeWalt Flexvolt, ett 54 volts batteri. Cirkelsågen har dammutsug och levereras i en låda utan batteri och laddare. Ett parallellanslag följer med maskinen. Tyvärr går det dock inte att köra maskinen med skena, så för exakta snitt används sänksåg eller cirkelsåg som har designats för skena.

CIRKELSÅG DEWALT DCS571NT

Batteri: 18 V
Varvtal obelastad: 4 500 v/min
Sågdjup 90°: 38 mm
Geringskapacitet: 45°
Klinga Ø: 115 mm
Klinghål Ø: 9,5 mm
Vikt med batteri (18 V/5 Ah): 3,1 kg

Till Webshop

Magnus Lysell, svetsare

”Mer motorsågskänsla i greppet”
– Greppet är annorlunda i och med handtagets placering som kompenserar obalansen på ett bra sätt. Det känns bra. Spontant så känns sågen stabil och användarvänlig med mer motorsågskänsla i greppet än andra cirkelsågar.


Linus Tallbäck, snickare

”Den är lättmanövrerad för att den är lång”
– Sågdjup på 38 millimeter klarar man sig ganska bra på. Den är väldigt stabil och den tunna klingan ger lätt sågning genom materialet. Och den beter sig annorlunda mot andra cirkelsågar eftersom den är lättmanövrerad för att den är lång och när jag trycker bakifrån på sågen får den en stabil väg genom materialet.


Daniel Persson, trädgårdsarbetare

” Jag gillar hur enkelt klingskyddet hänger med utan att fastna”
– Jäklar vad smidig den är! Jag gillar hur enkelt klingskyddet hänger med utan att fastna. Den är lite som en sticksåg och lätt att styra. Och jag gillar knapparna till batteriet. En sån här kan jag tänka mig att ha till kapning av skivor och även brädor eftersom jag bygger mycket staket.


Stäng