Kapsåg för nära väggen upplevelse

Carats kapsåg DS-4000 är marknadens enda maskin med 400 millimeters klinga som drivs med 230 volt. Kapsågen är särskilt uppskattad för smidig kapning nära golv och vägg.

Möjligheten att komma direkt in mot vägg eller golv betyder att du kan jobba effektivare och göra jobbet direkt utan att behöva lägga ner onödig tid på bilning och slutfinish. För att komma nära materialet tas centrumbulten bort och en fläns skruvas på närsågningsklingan, sedan skruvas klingan fast på maskinen tillsammans med ett speciellt klingskydd för närsågning. Klingskydd, klinga och fläns för närsågning ingår inte, utan säljs som tillbehör.
Kapsågen är byggd för kapning i betong, mursten och tegel och är ett komplement till större maskiner för kapning. Maskinen går både att köra torrt och med vattenkylning.
En stor fördel för smidigare arbete är att det inte krävs någon transformator för att använda maskinen, vilket behövs till konkurrerande maskiner med samma klingdiameter. En maskin med transformator är också betydligt dyrare än denna maskin. Kapsågen har LED-indikator som anger när maskinen är överbelastad. Levereras utan klinga.

Kapsåg Carat DS 4000

Spänning: 230 V
Effekt: 2 300 W
Varvtal: 3 900 v/min
Klingdiameter: 400 mm
Klinghålsdiameter: 25,4 mm
Skärdjup: 150 mm
Närsågning mot kant: 3 mm
Vikt: 9,6 kg

Till webshop

Mario Disoto, håltagare

” Det bästa är att man kommer nära vägg och golv”

– Det svåra med den här typen av maskiner är närsågning i underkant. Men den här maskinen och även Carats egen diamantklinga ger jag höga betyg. Det bästa är att man kommer nära vägg och golv. Ja, maskinen slickar ju faktiskt golvet och jag gillar att maskinen går bra i betongen, så jag slipper trycka för mycket. Och det är förstås bra att jag kan göra jobbet direkt och slipper bila och undviker extrajobb. Ett stort plus är att det är smidigt att byta klingskydd.


Daniel Sundqvist, håltagare

” Jämfört med andra maskiner som jag jobbat med är det specialskyddet som skiljer”

– Bra maskin för att komma nära. Det är en klar fördel att det är så enkelt att byta specialskyddet. Maskinen är ganska stark och lätt att köra eftersom den inte är så tung. Det är också bra att det går att komma nära vägg och golv – tre millimeter ifrån. Med standardskyddet kommer du cirka en centimeter ifrån. Det är förstås en stor skillnad. Jämfört med andra maskiner som jag jobbat med är det specialskyddet som skiljer.


Niclas Mäkelä, projektör rulltrappor

” Det är lätt att såga igenom betongen med en hög känsla av kontroll”

– Den här sågen är perfekt. Den är behaglig att hantera och den känns stabil och stark. Och det är lätt att såga igenom betongen med en hög känsla av kontroll. Med det här specialskyddet kommer vi också väldigt nära i hörn. Något vi behöver som jobbar i snäva utrymmen med rulltrappor, där vi ofta behöver komma nära vägg. Det är ett jättestort plus för oss. Jämfört med andra maskiner jag använt är den här mer behaglig och den är lätt att lasta in i bilen.


Stäng