Dags att ta matchen mot dammet!

Damm finns över allt där det byggs. Samtidigt som alla vet att det är farligt att låta bli att skydda sig mot damm är det långt ifrån alla som gör det. Vi vill visa hur enkelt det är att skydda sig mot dammet och lyfta fram de lösningar som behövs för att hålla dammet borta från lungorna.

Vare sig du renoverar en villa eller utsätter dig för damm under ett stambyte handlar det om att hitta rätt mix av dammskydd. Innan det är dags att utföra nästa jobb måste du göra en bedömning av vilka typer av dammpartiklar du kommer att utsättas för. Observera att det finns särskilda regler för hur du som jobbar med asbestsanering måste skydda dig.

Mycket att vinna

Det finns mycket att vinna på att stoppa dammet. Förutom en bättre hälsa blir bygget renare, vilket gör att du kan jobba effektivare. Dammfria maskiner håller dessutom längre än maskiner som slammas igen med damm. Det första steget för att minimera dammet är att stoppa det direkt vid källan. Vi har lösningar för alla typer av damm.

Alla våra produkter som är till för att få bort dammet från bygget har vi inte tagit med. Därför föreslår vi att du kommer in till någon av våra fyra snabbgrossar så visar vi de lösningar som du behöver för din verksamhet. 

Läs hela artikeln PDF

Lista på de vanligaste och farligaste typerna av damm

Farligt damm som kommer långt ner i lungorna kan göra stor skada genom att orsaka olika cancerformer och sjukdomar som silikos, mer känd som stendammlunga.

Läs mer


Skyddsutrustning - vilka regler gäller?

Här kan du läsa mer om vad du bör veta som anställd och vika skyldigheter du har som arbetsgivare.

Läs mer


Dammtypen styr valet av dammsugare

Välj dammsugare efter de dammtyper du kommer att utsättas för. Dammtyperna delas in i tre olika dammklasser: H, M och L. En H-klassad dammsugare är utrustad med H13-filter som stoppar det allra  farligaste dammet, medan en L-dammsugare är till för så kallat riskfritt damm. Det är förstås bättre att det farliga dammet hamnar i en dammsugare i stället för i lungorna.

Läs mer


Andningsskydd…

När det är dags att välja andningsskydd mot damm finns det flera olika typer att välja mellan. Här kan du läsa mer om våra vanligaste andningsskydd.

Läs mer


Fler tips på dammskydd

Här har vi fler tips på hur du skyddar dig mot damm.

Läs mer

 


Stäng