Tips om personligt skydd och säkerhet

Säkerhet är nog det viktigaste. Det gäller att ta hand om sig själv och sina anställda. Men det kan vara svårt att veta hur. Här får du några tips från oss som vi hoppas underlättar för er.

Flinks guide till Vibrationshandskar

Rätt handske till rätt verktyg

Det man dock måste känna till är att vibrationshandskarna passar dåligt tillsammans med vissa verktyg. Om fel vibrationshandske kombineras med fel verktyg finns det, som många inte vet, risk att handskarna får motsatt effekt och skadar mer än att göra nytta. För att handskarna ska komma till sin absoluta rätt måste du alltså ha koll på vilket typ av verktyg du ska använda.

Läs mer här


Flinks guide till skyddsglasögon

Det finns en hel uppsjö av skyddsglasögon. Här tipsar vi om vad du borde tänka på.

Läs mer här


Flamskyddskläder

Läs mer här


Flinks har järnkoll på arbetsskor

Vi har ett av Stockholms största utbud av skyddsskor för yrkesfolk. I vårt sortiment finns storlekar från 36 till 53, från alla de ledande tillverkarna. För dig som inte har järnkoll på skyddsskor så finns det några saker du behöver känna till inför ditt nästa skoköp. Vi pratade med en ortopedtekniker för att räta ut frågetecknen. 

Läs mer


Undvik dyra sanktionsavgifter och allvarliga olyckor

Ha koll på din verksamhet! På Arbetsmiljöverkets hemsida kan du läsa om vilka föreskrifter som gäller för just din verksamhet.

 

Läs mer


Stäng