Handskar som skyddar mot VIBRATIONER

Vibrationshandskar ger för det mesta relativt liten skyddseffekt. Fram tills i dag. Flinks är först i Skandinavien med handskar som anpassats för alla typer av vibrationssvängningar och maskiner.

Det finurliga med dessa nya vibrationshandskar är att de på ett rationellt sätt kan skydda mot olika typer av vibrationer. Handskarna finns i ett antal modeller med olika egenskaper och används utifrån vilket verktyg som för tillfället är aktuellt att jobba med.

Rätt handske till rätt verktyg

Det man dock måste känna till är att vibrationshandskarna passar dåligt tillsammans med vissa verktyg. Om fel vibrationshandske kombineras med fel verktyg finns det, som många inte vet, risk att handskarna får motsatt effekt och skadar mer än att göra nytta. För att handskarna ska komma till sin absoluta rätt måste du alltså ha koll på vilket typ av verktyg du ska använda.

De handskar vi tagit in grundar sig alltså i ett nytt sätt att tänka, med olika typer av skydd ämnat för den maskin du för tillfället ska använda. Tidigare har det endast funnits några olika typer av universalhandskar, som i jämförelse med dessa handskar för det mesta skyddar betydligt sämre än dessa anpassade handskar. Dessa handskar är utvecklade i Sverige och har exklusiv skandinavisk premiär hos Flinks.

Men att skydda sig mot vibrationer med vibrationsdämpande handskar är som du säkert vet en av flera faktorer som krävs för att skaffa ett fullgott skydd. För att undvika att utsätta dig för vibrationer är att i så stor utsträckning som möjligt jobba med maskiner som har låga vibrationsvärden. Alltså avvibrerade maskiner.

Besök oss för full koll

För att du ska få koll på vilka vibrationshandskar du ska välja till den maskin du ska använda har vi gjort en kort sammanfattning. För att vara helt säker på vilken handske eller vilka handskar du ska välja, tveka inte att besöka någon av våra snabbgrossar.

Fakta om vibrationer 

Skador orsakade av vibrationer är en av de vanligaste arbetsskadorna. Eftersom mörkertalet är stort är det dock svårt att få fram siffror på hur många som drabbas men byggbranschen är föga förvånande överrepresenterad. Vibrationer delas in i helkroppsvibrationer samt hand- och armvibrationer. Effekterna som vibrationer har på kroppen delas in i övergående och bestående effekter.

Fem tips för att minimera riskerna: 
• Välj avvibrerade maskiner.
• Håll dig varm när du jobbar med vibrerande verktyg. Det minimerar vibrationsskadorna. 
• Glöm inte att ta korta pauser. 
• Använd inte mer kraft än vad du behöver. Låt maskinen göra jobbet i stället.
• Använd rätt typ av vibrationshandskar.

Vibrationsskador – så drabbas du

• Nacke och rygg kan få bestående skador.
• Nedsatt rörelseförmåga ger stela axlar.
• Armbågar och andra skelettdelar kan ta skada.
• Skador på nerver i händer och handleder kan ge domningar, nedsatt känsel och försämrad rörelseförmåga.
• Vita fingrar uppstår på grund av strypt blodtillförsel och kännetecknas av att fingrarna tillfälligt bleknar samtidigt som känseln och funktionen i fingrarna försämras.

 

Impact vibration leather

Handske i flamtåligt läder utvecklade för arbete i arbetsmiljöer där det förekommer gnistbildning. Handsken reducerar vibrationer för verktyg med låg till mittenfrekvens 50-400 Hertz.

Passar bäst till
Motorsåg, röjsåg, vinkelslip, polermaskin, cirkelsåg, sticksåg, tigersåg, planslip och bandslip.

Till webshop

Impact Vibration Amplitude

Passar bäst till

Spikpistol, bultpistol, borrhammare, slående skruvdragare, mutterdragare, mejselhammare, popnitpistol, rak slipmaskin, multimaskin, motorsåg, röjsåg, vinkelslip, polermaskin.

Till webshop

Impact Flexi vibration

Lämplig för verktyg som ger låga och mellanhöga frekvenser, 50 - 400Hz, där det finns risk att andra handskar förstärker istället för minskar risken i fingertopparna.

Passar bäst till
Motorsåg, röjsåg, vinkelslip, polermaskin, cirkelsåg, sticksåg, tigersåg, planslip, bandslip.

Till webshop

15-4 Amplitude Vibration

Vibrations-handske som i sin konstruktion dämpar accelerationen av vibrationer vid arbeten över 200 Hertz.Anpassad för både långsamma och snabbt roterande verktyg.

Passar bäst till
Spikpistol, bultpistol, borrhammare, slående skruvdragare, mutterdragare, mejselhammare, popnitpistol, rak slipmaskin, multimaskin, motorsåg, röjsåg och vinkelslip.

Till webshop

Transient vibration

Vibrationsdämpandehandske för slående verktyg och verktyg med slående moment, som ger vibrationer med frekvenser över 700Hz.

Passar bäst till
Spikpistol, bultpistol, borrhammare, slående skruvdragare, mutterdragare, mejselhammare, popnitpistol.

Till webshop


Impact vibration

Lämplig att använda tillsammans med verktyg som ger vibrationer över 400Hz.

Passar bäst till
Spikpistol, bultpistol, borrhammare, slående skruvdragare, mutterdragare, mejselhammare, popnitpistol, rak slipmaskin, multimaskin

Till webshop


Stäng