Flinks har Järnkoll

Vi hjälper dig att reda ut begreppen och ger dig våra bästa tips.

Låt dammtypen styra valet av dammsugare och välj rätt andningsskydd

Välj dammsugare efter de dammtyper du kommer att utsättas för. Ta reda på vilken typ av damm du kommer att exponeras för. Dammtyperna delas in i tre olika dammklasser: H, M och L

När det är dags att välja andningsskydd måste du först ha koll på vilka föroreningar som finns i luften på den byggarbetsplats du kommer att jobba. Välj sedan rätt typ av skydd med rätt skyddsklass.

Läs mer här

Jobba tryggt med rätt frässtål

Har du koll på vad som skiljer billigt frässtål och frässtål med hög kvalitet? Skillnaderna är faktiskt oerhört stora. Vi tog hjälp av Cobolt och Festool för att reda ut begreppen.

Läs mer här

 


Gardera dig mot vattenskador

Vi har prylarna du behöver för att förhindra att vattenskador uppstår. Olika typer av insatser och underlägg för diskmaskin och kyl eller avancerade vattenlarm som kan upptäcka vattenläckage på flera punkter och på lite större ytor.

Läs mer här

Järnkoll på spikpistoler

Från små klammerpistoler för tapetserare till stomspikpistoler för snickare som skjuter 90 millimeter långa spikar i kraftigt virke. Vilka behov du än har så har vi garanterat en spikpistol för dig – vare sig den drivs med gas, tryckluft eller batteri. Läs vad Flinks butikssäljare Matts Edlund tycker man ska tänka på när det är dags att välja spikpistol i vår stora guide nedan.

Läs mer här

Järnkoll på fibercement

Vi på Flinks får mycket frågor kring hur man bearbetar eller monterar fibercementskivor, så kallade Mineritskivor. Vi har grottat ner oss i frågan och ger här några tips på metoder och produkter.

Läs mer här

 


Järnkoll på vinterkläder

Lager på lager principen gäller fortfarande. Här visar vi Helly Hansens trelagersprincip.

Lär mer här

Flinks guide till Vibrationshandskar

Rätt handske till rätt verktyg
Det man dock måste känna till är att vibrationshandskarna passar dåligt tillsammans med vissa verktyg. Om fel vibrationshandske kombineras med fel verktyg finns det, som många inte vet, risk att handskarna får motsatt effekt och skadar mer än att göra nytta. För att handskarna ska komma till sin absoluta rätt måste du alltså ha koll på vilket typ av verktyg du ska använda.

Läs mer här


Järnkoll på betonginfästning

Om du inte redan har full koll på infästning i betong och lättbetong hoppas vi att du ska få det genom att läsa här – vi har plockat ut ett antal av våra bästa produkter för infästning i betong och lättbetong. Utöver dessa som vi skriver om här har vi betydligt fler liknande produkter i våra snabbgrossar.

Läs mer här


Konsten att utföra rätt brandtätning

För dig som behöver ny kunskap inom området har vi gjort en snabb inblick.

Läs mer här


Järnkoll på låshus

Att ha koll på när du beställer

Du som är låssmed kan sluta läsa nu. Det här är för dig som bara då och då kommer i kontakt med lås.

Läs mer här


Järnkoll på trallskruv

Välj skruv efter virke. Vi plockat ihop några intressanta fakta i ämnet som förhoppningsvis hjälper dig en bit på vägen.

Läs mer här


Järnkoll på spanjoletter!

En spanjolett är så länge den fungerar bekymmersfritt i stort sett, mer eller mindre självklar, där den sitter i fönstret eller balkongdörren. Men som med de flesta andra prylar finns det en del saker man bör veta om det som fungerar plötsligt går sönder och behöver bytas ut.

Läs mer här


Järnkoll på infästning i betong

Vad ska man egentligen tänka på när man använder en expander för infästning i sprucken respektive osprucken betong? Regel nummer ett är att det är tillåtet att använda en expander för sprucken betong för infästning i osprucken betong. Men den som gör tvärtom är ute på hal is.

Läs mer här

 


Flinks guide till skyddsglasögon

Det finns en hel uppsjö av skyddsglasögon. Här tipsar vi om vad du borde tänka på.

Läs mer här


Järnkoll på flamskyddskläder

Du som jobbar i miljöer där det finns risk för gnistbildning, öppen låga eller ljusbågar vet antagligen redan att det är viktigt att skydda sig med flamskyddssäkra kläder och skyddsskor?

Läs mer här


Järnkoll på avståndsmätare

Det finns en avståndsmätare för alla yrkesgrupper. Här ger vi dig en snabb orientering i vad du kan vinna genom att använda ett smart laserinstrument. Vi hoppas att du hittar nya användningsområden som utvecklar ditt arbete och ökar din lönsamhet. 

Läs mer här


Kolborstfritt vad är det?

 

Läs mer här


Järnkoll på bits

Du har säkert ett antal bits i verktygslådan. Men har du koll på vilka bitsmodeller som finns? Förutom att naturligtvis ha rätt modell till rätt skruvskalle så finns det en rad olika varianter beroende på vilket jobb som ska göras.

Läs mer här


Stäng